Бројот на заразени случаи од коронавирус во светот вечерва надмина 100 милиони

Бројот на заразени случаи од коронавирус во светот вечерва надмина 100 милиони.

Од почетокот на пандемијата се регистрирани 100.084.449 случаи на Ковид-19, додека како последица од вирусот почибале 2.144.851 пациент.

Од Ковид-19 досега се излекувани 72.018.275 луѓе.

Најголем број смртни случаи имаат САД (речиси 430.000), потоа следуваат Бразил (217.000), Индија (153.000), Мексико (149.000) и Велика Британија (98.000).

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e