Трамп: САД имаат најмоќна војска во светот

САД по конструирањето на ново оружје станаа најмоќна воена сила во светот, изјави американскиот претседател Доналд Трамп.

– Ние сега имаме најмоќна војска. Ни завидуваат и Русија, и Кина, и Северна Кореја и сите други држави. Никој нема ниту приближно како нашето оружје. Се надеваме дека никогаш нема да треба да го употребиме. Но ќе воспоставиме мир од позиција на сила. Затоа ни е тоа потребно, истакна Трамп на митингот во Висконсин.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e