Европа надмина 15 милиони заразени од коронавирус

Бројот на случаи со коронавирус во Европа денеска надмина 15 милиони, а регионот забележа нагло зголемување на инфекциите од почетокот на зимата, пријавувајќи нови милиони заразени на секои четири дена.

Европа досега има пријавено најмалку 15.046.656 инфекции и 344.401 смртни случаи предизвикани од новиот коронавирус, што претставува четвртина од регистрираните инфекции и смртни случаи во светот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e