Децата во Хрватска се најдебели на Медитеранот

Првата дама на Хрватска, Сања Музик Милановиќ коментираше за исхраната на децата во Хрватска, имајќи предвид дека Хрватска е на врвот на листата на европски земји според бројот на деца кои имаат проблем со дебелина.

– Нашите момчиња се најдебели на Медитеранот. Најголем извор на калории се грицките и соковите. Тие пијат многу засладени сокови, изјави Музик Милановиќ за РТЛ.

Таа исто така го коментираше фактот дека дури 68 проценти од мажите во Хрватска имаат проблем со дебелина.

– Ние сме шампиони на Европа, нашите луѓе се најдебели во Европа. На возраст од 25 до 34 години, просечниот обем на половината е 105,7, а 94 се смета за прифатлив, истакна Мусиќ Милановиќ.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e