Груевски демантираше уште една лага на ДПМНЕ

Вчера Груевски ги охрабри судиите од македонските судови. Им порача да не се вознемируваат од изјавите на идниот премиер Зоран Заев бидејки реизбор на сите судии бил невозможен затоа што Законот за судии е двотретински и ВМРО-ДПМНЕ сигурно нема да се согласи за реизбор на судиите.

Груевски ова треба да им го каже и на неговите најжестоки подржувачи кои се “исплашени“ од федерализација на Македонија. Доволно е само да им потврди дека ДПМНЕ нема да се согласи со закон со кој ќе се сменат името, знамето, химната и грбот бидејки и за овие закони е потребно двотретинско мнозинство.

Стојанче Ангелов – Фејсбук статус

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e