Зиков до Велјановски: Аман бе Трале. И за ова ли кавга правите …Радувај се бре Трајко … радувај се бре Трајче … Радвај се бе пиле …

Политичкиот аналитичар и сопственик на “Капитал” Љупчо Зиков, реагираше на забелешките од екс претседателот на Собранието Трајко Велјановски за посетата на претседателот Пендаровски на Прохор Пчински.
Море Трајко
И за ова ли склет бре …
Аман бе Трале.
И за ова ли кавга правите …
Радувај се бре Трајко … радувај се бре Трајче … Радвај се бе пиле …
Играј малку оро, пеј малку …
Убав е денот … Рашири гради, мрдни лево десно со газот … стави рацете на половина … Викни песна, стави чаша на чело … Намали склет …
Посвети и го денот на Македонија …
Во времето во кое ти беше претседател на парламентот малку се играше, уште помалку се пееше …
Фејсбук статус на Љупчо Зиков
296040440_5140345332761832_8448706221146151061_n

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e