Вистината за смртта на диктатурата

Во одговорот на колумната на професорот Фрчковски, академик Камбовски ја известува јавноста дека тој цело време се борел против диктатурата на Груевски!
Она што скромноста не му дозволува на академикот, ќе го кажам јас: како резултат на таа борба, драги мои пријатели, диктатура падна! Мртва е! Ене ги, ги гледам дршките на академските ножеви, штрчат од нејзиниот грб!
Ова е трета диктатура што ја убива нашиот истакнат академик.

Бранко Тричковски

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e