Тричковски: Уставниот суд врши казнено дело во обид

Ова се породилни контракции со кои Уставниот суд се обидува да роди уште една инкарнација на злото. Тоа е кривично дело во обид. Заслужува ултимативна граѓанска акција, со која ќе ја растуриме нивната злосторничка мисија и резолутно ќе им кажеме дека нема да дозволиме да ги уживаат плодовите на својот секс со криминалот.

И како задолжени за одбрана на Уставот и како приватни личности. Односно дека на местото на тие работи во своите оброци ќе можат да ги кинзумураат плодовите на нашиот гнев. Се разбира дека очекуваме надлежното обвинителство да спроведе истрага околу мотивите и интересите што го тераат Уставниот суд да излегува од своите надлежности и да се претвора во сервисна трибина на највисокиот криминал.

Со иницијативата за намалување на казната за злоупотреби на буџетите односно за своевидна амнестија на злосторниците против кои веќе се водат постапки. Дали е ова закана!? Да!

ФБ статус на Бранко Тричковски

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e