Тотално апсорбирани од омразата и неспособноста

Колку подобро за македонските интеграции, толку полошо за радикалите и криминалците во политиката. Тотално апсорбирани од омразата, ултрадесничарските политичари и нивниот пропаганден ентураж во континуитет ја покажуваат својата неспособност за учество во напредокот на земјата. Но затоа ја користат секоја прилика и неприлика да истурат лавини омраза и дискредитација на сметка на политичарите, експертите и граѓанското општество кои нудат решенија во клучните социополитички процеси за исполнување на македонските национални интереси.

Нивниот поглед е вкочанет, вперен кон Истокот (читај Кремљ), од каде што доаѓа поддршката во најразлични форми, не само како несмасно груби изјави.

……………..

Сите се предавници, само тие се патриоти. Сите се шпиони, само тие се верни македонски синови и ќерки. Да бидеме коректни, бугарските пасоши не ги спомнуваме, нели? Само дека Бугарите ги мразиме, се разбира не повеќе од Албанците, а си ги сакаме само „нашите“. Колку и да не нè сакаат тие.

Целата колумна на Џабир Дерала за Фронтлајн на следниов ЛИНК.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e