Талевски за Законот за финансиска поддршка на граѓаните: Ова е економскиот патриотизам на дело

Додека Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ упорно делуваат против интересите на граѓаните, СДСМ продолжува да им помага на граѓаните во овие тешки времиња на криза, предизвикана од вирусот Ковид-19.
Денеска, по скратена потапка го изгласавме Законот за финансиска поддршка на граѓани со низок доход, корисници на пензија, корисници на право на социјална сигурност на стари лица, млади лица, самохрани родители, деца без родители и родителска грижа, уметници и други лица кои вршат дејност во културата, филмски работници и естрадни уметници.
Вака се сака државата. Вака се помага на граѓаните, во тешки времиња. Ова е економскиот патриотизам на дело.
ФБ статус на Миле Талевски, пратеник

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e