Талевски: Деструктивноста и неодговорноста како атрибути на 12-годишното владеење на Груевски, остануваат длабоко вградени во матрицата на ДПМНЕ!

Бесмисленост и ирационалност, се премногу благи зборови за да се опише делувањето на пратениците од ВМРО-ДПМНЕ и нивните коалициски послушници.
Она што со поднесувањето на стотиците срамни и апсурдни амандмани, го прават пратениците од криминалното здружување, наречено ДПМНЕ, е нанесување на директна штета на интересите на граѓаните и институциите, во овие тешки времиња на битка со вирусот Ковид-19.
Како човек кој се избори со коронавирусот, точно знам каква штета нанесуваат Мицкоски, Апасиев и Села, врз колективното здравје и здравјето на заразените и хоспитализираните пациенти.
Деструктивниста, неодговорноста и безобразноста, како атрибути на 12 годишно владеење на унгарскот бегалец Груевски, остануваат длабоко вградени во матрицата на ДПМНЕ!
Затоа, уште долго време ќе останат губитници.

ФБ статус на Миле Талевски

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e