Сугарески за опозицијата: Во 2012 година не исфрлија од Собрание поради буџетот, а сега во кризна состојба со амандмани блокираат носење на најважните Закони

Нешто за двојните аршини на ДПМНЕ! На “црниот понеделник”, 24 декември 2012, новинарите и ние опозициските пратеници бевме насилно исфрлени од Македонското Собрание, со обвинување од режимот на Груевски дека го блокираме Буџетот за 2013 и со тоа наводно тогаш сме ги ставиле во ризик платите, пензиите, социјалните трансфери, земјоделските субвенции….ајде лажни патриотчиња кажете и на јавноста, дека сега вие со илјадници амандмани на Деловникот опструирате функционирање на законодавната власт во кризна состојба кога се справуваме со страшна светска пандемија! Заради вашето инаетење токму вие блокирате носење на најважните Закони за помош на граѓаните и економијата! Не ја потценувајте интелегенцијата на граѓаните, тие паметат и никогаш нема да ви го простат овој недостаток на чувство и проценка дека одредени прашања се од витален навионален интерес и ја надминуваат вообичаената дневната политичка пресметка меѓу позиција и опозиција!

ФБ статус на Горан Сугарески

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e