Смилков за Мицкоски: Бега од избори во Штип, а во исто време организира протести

мицковски и вмровци секој ден организираат протести низ неколку градови во Македонија.

Истиот мицковски и вмро, пред 2 недели избегаа од избори во Штип и не пријавија свој кандидат со изговор дека имало корона и се грижеле за здравјето на штипјани.

Е сега многу би сакал на мицковски да му се постават неколку прашања:

1. Дали се грижи само за здравјето на штипјани?

2. Дали само во Штип има корона и тоа е “вистинската” причина поради која избега од избори во Штип?

2. Имајки во предвид дека додека бега од избори во Штип поради опасноста од корона, во исто време организира протести во неколку градови во Македонија, дали не му е грижа за тие граѓани и за нивните животи, па свесно ги групира и ги доведува во опасност да заболат од Корона, или можеби ги избрал градовите поради некои сознанија дека таму нема корона во моментов?

3. Дали ќе организира и зошто не организира протести во Штип, како во останатите градови?

4. Дали покрај протестите што ги организира со автомобили и го блокира Скопје, ќе организира уште еден за чист воздух во Скопје(пак со автомобили се разбира)?

Фала. Пријатно.
ФБ статус на Круме Смилков

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e