Си немало ВМРО-ДПМНЕ работа…

Ви текнува што вели народот, што правел ѓаволот кога си немал работа? Во недостаток на некаква политичка понуда, е баш тоа им го прави постојано ВМРО-ДПМНЕ, на цела земја и на сите нејзини граѓанки и граѓани, веќе 30 години самостојност.

Еве сега им посметал датумот на локалните избори. Прво направија цела кампања, бараа одложување на пописот и се закануваа со бојкот, владејачкото мнозинство им го прифати тоа и пописот се одложи за септември, во помирни пандемиски услови.

Сега, ВМРО-ДПМНЕ инсистира локалните избори да се одржат на 17 октомври, што значи дека официјалната предизборна кампања (а да не зборуваме за онаа неофицијалната која е одамна почната) ќе се поклопи со финишот на пописниот процес, кој е мошне важно да се спроведе заеднички во земјата, со поддршка на сите политички актери, особено имајќи предвид дека останавме единствена држава во светот која нема спроведено попис веќе речиси 2 децении!

Целата колумна на Петрит Сарачини за Цивил медиа на следниот ЛИНК.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e