Пропагандата „Сите се исти“

Граѓаните ги препознаваат разликите, ги разликуваат катастрофалните од успешните проекти што го подобруваат квалитетот на нивниот живот. Затоа перманентната црна кампања на опозицијата е неуспешна, како и пропагандата „сите се исти“.

Сте го слушнале вицот „Се тече, сѐ се менува, рекол Panta Rei“? А сигурно сте го чуле и пропагандниот рефрен „Све је исто, само њега нема“. Е, сега, исто е или не е исто нашево Скопје, особено откако го „снема“ осудениот автор на „Скопје 2014“?
Дали се исти изборите и слободата во Скопје?

Ги има ли истите притисоци и закани, „касапаана избори“, намерно расипување лифтови? Има ли регистрирање „50 души у стан од 40 квадрати“, изборно криумчарење на „човечиња“ од Пустец и други места? Има ли убиства среде центар на партиски прослави? Има ли контра-протести, апсење паркобрани и криминално сечење дрвја во три саат ноќе, со специјалци? Има ли затворање телевизии и весници со специјалци, исти „ку… вести“ на сите канали? Треба да си златна рипка со меморија од 3 секунди за да кажеш дека изборите во Скопје се исти како во режимот на Груевски.
Тоа е видливо и во последната анкета на ИРИ, според која СДСМ во Скопје има поголема доверба од ДПМНЕ и Левица заедно. Зошто, во споредба со анкетата на ИРИ од август 2017, ДПМНЕ има изгубено поддршка во Скопје за цели 7 проценти, а СДСМ ја има зголемено поддршката за 5 проценти? – Затоа што не се сите исти. Исти се само црните пропагандисти во ДПМНЕ.
Целата колумна на Никола Наумоски за Слободен печат на следниов ЛИНК.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e