Петровски: Ако грешaм, ви се извнувам што веќе не живеете во ДИКТАТУРА!

#Шарените не згрешија!

Потсетете се на идеалите и барањата на #Шарените !

Да се исполнија барањата на “Шарената Револуција – сега ќе живеевте во целосно отворено општество со еднакви ПРАВА и ДОЛЖОСТИ на секој граѓанин на Р. Северна Македонија, без разлика на етникум, политичка припадност,религија, социјална состојба, сексуална определеност и сл.

– Сите што краделе од граѓаните ќе беа осудени и во затвор!

– Украдените пари ќе беа вратени.

– Отворено ќе се работеше кон отворено и јавно искоренување на – Корупција, мито и непотизам!

– Пректот Ск2014, ќе беше уметнички ре-дефиниран, дислоциран, урнат(излупен)… “Градот убав пак ќе никнеше!“

– Партиите веќе немаше да бидат „заводи за вработување“

– И да не должам, истите идеали кои ги имав тогаш, ги имам и сега!

И пак ќе го направев истото- ќе излезев во борба против ДИКТАТУРА, страховлада на криминалното здружение и пара војската а тогашниот врв на ДРПНМЕ ( т.е. Мијалков – Груевски и “ајдутската“ групација околу нив.).

ФБ статус на Југослав Петровски

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e