НЕКОЛКУ ЖЕШКИ ТЕМИ И ДИЛЕМИ!?

Со сиот ризик погрешно да бидам разбран (додуше нема да биде ниту прв, ниту последен пат) сепак мислам дека е добро јавно и навреме да ги изнесам дилемите кои ми се моткаат низ глава веќе подолго време отколку да премолчам. Секако дека времето набрзо ќе покаже дали сум во право или не.
1. Можно ли е нешто да се реформира од оние кои учествувале во негово деформирање?
2. Можно ли е да се реформира со пари на оној кој најмногу спечалил од деформирањето?
3. Можно ли е изговорот ,, реформа” да е само гол обид за внатрешна доминација (покажување кој е кој на највисоко ниво) но и обид за контрола над идните случувања бидејќи јасно им е како ке се одвива разврската во блиска иднина?

Јове Кекеновски

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e