Јовановиќ: Тоталитаризам во срцето на Мицкоски

Кога ја критикувам денешната опозиција и нивниот потенцијален модел на владеење (затоа што знам како ќе владеат), која е мојата цел? Дали ги разбирам ВМРО-ДПМНЕ како закана за поредокот и граѓаните, или сметам дека овој денешен „режим“ на Заев не е добар, па треба да го замениме со ВМРО-ДПМНЕ? Да се верува дека Мицкоски треба да дојде затоа што владеењето на Заев е лошо, таквото верување го сметам за наивно, пишува Ненад Јовановиќ во колумна за Слободен Печат.

Мицкоски во својата предизборна кампања, со други зборови, мене ми вели дека неговото евентуално мнозинство ќе биде сè, а малцинството ќе биде ништо. Свесен сум дека неговото „мнозинство“ нема да прифати тој да биде мандатар „на сите граѓани“ и свесен сум дека тоа ќе биде една одвратна поза во која јас не сакам да учествувам. А всушност, кој од него тоа го бара? Што ако јас не сакам Христијан Мицкоски мене да ме претставува во Собранието? На изборите ќе бидам прашан и ќе кажам дека јас не сакам овој човек да ме претставува во Собранието.

Целата колумна на следниот линк!

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e