Јовановиќ: Тие што гаат предрасуди кон бегалците не го разбираат светот дека се движи со огромна брзина како никогаш до сега

Односот кон бегалците е однос кон животот. Тие што гаат предрасуди кон бегалците не го разбираат светот дека се движи со огромна брзина како никогаш до сега.
Најчести предрасуди за бегалците: крадат, постои план за нивно населување, еве ги во мојот град, може да ни донесат болести.
Короната ја донесоа нашите од Италија и Швајцарија, ако се сеќавате. Се разбира, ни тие не се виновни за тоа, како што не се виновни ниту авганистанците кои бегаат од талибаните.
На луѓе во проблем им се помага. Добра Влада на луѓе во неволја им помага.
ФБ статус на Ненад Јовановиќ

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e