Грујо од Будимпешта пак во филм, го направил 27 април без насилство, со свирчиња и тапани?!

Со тапани и свирчиња не се прави тероризам и рушење на уставниот поредок, рече побегнатиот криминалец Никлош Грујош (како што нагалено го викаме натурализираниот Унгарец) од Будимпешта на Фејсбук.
И, во право е!
Не се прави тоа со свирчиња и тапани, туку со насилство, претепување пратеници и обиди за убиство над нив, со планиран напад, иснтрукции, делење оружје и други соодветни нишани. А сите тие ги имаше на 27 април 2017, во изобилство.

Целата колумна на Петрит Сарачини за Цивил медиа на следниот ЛИНК.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e