Цветанов: Мицкоски нудел да даде дупло за да добие подршка за премиер, но што понудил?

Јас никогаш не сум се чувствувал Бугарин, и од тие причини НИКОГАШ не поднесов документи за пасош. Иако можев уште во 2000-та… Тоа е чесно мислам, не се чувствував така, но и тоа е мој Став.
Мислам дека е чесно.
Но,
Моите родители, кои се ПЕНЗИОНЕРИ,
особено мојата мајка, си се чувствуваат искрено како Бугари.
Поднесоа документи за државјанство чисто од мерак, (не им требаат пасоши за работа),
но беа одбиени во постапката во Софија и не добија пасоши.
ОВА ГО ПИШУВАМ ЗА ДА НЕ БИДАМ ОБВИБЕТ ДЕКА ПИШУВАМ НЕШТО ПРОТИВ РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА.
НО,
НО едно големо НО!
Јас никогаш не ги лажев граѓаните,
јас се чувствувам за Македонец, и ТАКА ДЕЛУВАМ.
А што правиме со ДАНЕЛА?
“Патриотите”
или Квазипатриотите влегоа ВО ЗАМКА.
1. Плукаа на сите обиди за договор со Бугарија, или плукаа по се што е Бугарско,
2. А нивната “Голден” – Кандидатка успеала да добие документ – Државјанство, дека СЕ ОСЕЧА КАКО БУГАРКА?
Добро осечање…
НО ШТО ПРАВИИМЕ СО МИЦКО?
ДАЛИ Е ТОЧНО ДЕКА СЕ НУДЕЛ ВО ЕДНА АМБАСАДА, ДА ДОБИЕ ПОДРШКА ЗА ПРЕМИЕР,
А СЕ КОЛНЕЛ ДЕКА ЌЕ ДАДЕ ДУПЛО,
ДУПЛО ЌЕ ДАЛ, САМО ДА ДОБИЕЛ ПОДРШКА ДА БИДЕ ПРЕМИЕР.
А што тоа Зоран Заев ДАЛ?
Јас ќе Ви кажам, Заев не даде НИШТО во однос на тоа што НУДЕЛ МИЦКО…
(После ова, топло им препорачувам на ДПМНЕ да си го преиспитаат дали е добар).
А што тоа нуди Мицко?
(Бидејки затоа што му се сонува да биде Премиер кога ќе порасне,
СЕ.
Мицко нуди СЕ,
Нуди СЕ што НЕ Е негово.
Тоа е некултурно, гнасно, невоспитано,
ама тоа е Мицика, Мицко…
Пријатели,
Ви се верува ли ова?
1. Па Мицко не научил што е НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС, ДУНСТЕР, КАТАСТРОФА!
2. Мицко ја подржува кандидатката на Б.Ц, договорена во Земун на состанок помеѓу нив лично,
3. Мицко подржува Кандидатка за Градоначалник на Скопје, која се осеча како Бугарка…
Што да прават граѓаните на Скопје со некој како Мицко и кандидатка како Данела?
Да ја откачат Данела и да им пратат порака на Б.Ц и Мицко дека Шилегов е изборот.
Така им личи на вистинските Скопјани.
А за КВАЗИПАТРИОТИТЕ?
За КВАЗИСКОПЈАНИТЕ?
Порака до нив:
Браво за Скопјани,
кои што се колнат во Македонија а гласале или планираат да гласаат за Маџарската почесна Конзулка со Бугарско државјанство.
Браво лицемери,
Или Браво “патриоти”?
Аферим за ПАТРИОТИТЕ или КВАЗИПАТРИОТИТЕ?
Пријатели од Скопје,
Ве молам подржете го Шилегов,
за да бидете сигурни
ДЕКА ИМАТЕ СТАБИЛЕН ГРАДОНАЧАЛНИК.
Помина времето на ПИЛИТИЧКИ ШВЕРЦЕРИ.

ФБ статус на Ване Цветанов

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e