Цветанов: ДПМНЕ се самоуби самата себе како партија на меѓународен план

Дали сте размислиле дека ќе пропаднат милијарди евра пристапни ЕУ фондови ако Зоран Заев си поднесе оставка?
ДПМНЕ се пречката самата себе си како партија на меѓународен план.
Со ДПМНЕ не е воопшто возможно решение на спорот со Бугарија, не гледате?
ДПМНЕ се самоуби самата себе како партија на меѓународен план, во моментот кога нивниот близок пријател, а член на Комисијата за историски прашања со Бугарија ГО МИНИРАШЕ ПРОЦЕСОТ НА НАОЃАЊЕ НА РЕШЕНИЕ. Преку оркестрирана оставка со диверзантско политички мотиви.
А што направи ДПМНЕ? Мали Грујо ја подржа јавно таа диверзија на безбедносните системи на две држави. Сега и самиот Мицко е запишан како дел од диверзијата, само со неговите медиумски изјави.
ДПМНЕ системски го нападна процесот и изнаоѓање на решение помеѓу 2 соседни држави, решение КОЕ ШТО ЈА ЗАСЕГА ГЛОБАЛНАТА БЕЗБЕДНОСТ.
И замислете ДПМНЕ на најдилетантски начин урива Европски, но и глобален процес!
Без решение со Бугарија НЕМА ЕУ, знаете?
Нема фондови, нема владеење на правото, нема стабилност…
Ќе има повторно локални шерифи, еве ги по теретани се спремаат, ќе влечеле со тамчиња од другиот понеделник нивните рекетари, се спремаат веќе…
Ќе Ви доаѓаат по дома пак бандите од ДПМНЕ, ќе Ве малтертираат, ќе си плаќате рекет ОТИ ТАКА МОРА ДА БИДЕ
Ќе продолжат да Ви ги зимаат фирмите, беззаконие и безредие, … – се сеќавате? Не беше одамна…
Затоа ставете го прстот на чело во недела!
Вашиот гнев и фрустрација кон некои трети, вашето седење дома нема да Ви решат ништо.
Вашето седење дома ќе Ви го донесе Мицко за Премиер, а Зоран Заев ќе се повлече.
Верувајте дека со Вашиот гнев не му штетите на Заев, тој се враќа кај своето семејство и го чека убав семеен и бизнис живот. Заборавивте дека Заев стави се на коцка кога не мораше, бидејки Заев имаше бизниси уште пред 30 години и повеќе.
Но, баш тој истиот Зоки стави СЕ на коцка за да ВЕ вади од режим.
Зоки ќе се врати кај семејството а Вие ќе си имате режим повторно,
Ако во недела седите дома, наместо да станете да се дотерате, да одите на гласање, да ги подржите Зоки.
Чесно е да му се заблагодарите барем за една работа.
Погледнете го денов,
чувствувате страв, неизвесност, притисоци, РЕЖИМ?
НЕ
НЕМА повеќе режим, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЗОКИ.
Фер е да се заблагодарите барем за тоа што нема режим, барем за тоа, ЗА ДА НЕ СЕ ВРАТИ РЕЖИМОТ,
ИЗЛЕЗЕТЕ И ГЛАСАЈТЕ ВО НЕДЕЛА!
За Вас, а не за инает!
Ајде да бидеме разумни и мудри!

ФБ статус на Ване Цветанов

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e