Заработија над 1 милијарда евра: Погледнете кои се најпрофитабилните филмови за 2016

Филмовите за суперхерои и животни се на чело во глобалното рангирање кои заработиле најмногу во минатата година. „Првиот одмаздник: Војната на хероите“ е на чело, собирајќи вкупно над 1,1 милијарди долари. Филмот ужива огромен успех по светската премиера во Лос Анџелес во април, претворајќи се во најпрофитниот филм за 2016 година.

„Барајќи ја Дори“, три-димензионална компјутерска анимација, продолжение на „Барајќи го Немо“, е на втората позиција. Филмот исто така, истакна огромен успех, собирајќи над 1 милијарда долари.

Друга 3D компјутерска анимација ја завршува листата на топ три најпрофитабилни филмови за 2016 година „Зоотопиа“ на Disney исто поминувајќи ја границата од 1 милијард долари, собирајќи малку помалку приходи од „Барајќи ја Дори“.4

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e