(ВИДЕО) Ова е последната снимка од најубавата жена на светот пред смртта

Мерлин Монро беше американска филмска актерка, пејачка и модел. Филмската кариера ја започнала во 1947 година со мали улоги.

Во 1950 година го привлекува вниманието на публиката и критичарите со споредната улога во култниот филм „Сè за Ева“, со Бет Дејвис во главната улога. Три години подоцна, таа ја игра главната улога во љубовната драма „Нијагара“.

Подолу е последната позната снимка на една од најубавите жени во светот. Создадена е на крајот на јули 1962 година и ја прикажува актерката како позира на плажа за фотографот Џорџ Борис. Снимката ја направиле случајни минувачи кои присуствувале на фотографирањето.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e