Синот на Исидора Бјелица стана пратеник во српскиот Парламент

Се навршија 40 денови од смртта на српската писателка Исидора Бјелица. Многу нејзини пријатели дојдоа да и оддадат почит, а синот Лав Пајкиќ е неутешен.Тој раскажа за последите денови за смртта на нејзината мајка која била наполно свесна дека и се ближи крајот.

Нејзините последни денови изгледаа страшно.Таа беше во Охрид но состојбата и се влоши па моравме да ја вратиме во Белград. Изнајмивме еден стан во центарот и го направивме мини болница бидејќи поради короната контактите беа потешки.Даде се од себе-се присетува синот.

Тој вели дека е многу благодарен на претседателот Александар Вучиќ и на неговата партија што го ставиле на листа на изборите и сега тој е пратеник во Парламентот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e