Ферари ги стави Кардашијан на црната листа

Семејството Кардашијан повеќе нема да може да купува нов модел на Ферари во официјален салон.

Приватна компанија може да избере со кого и како да работи. Ферари посветува големо внимание на ова, па новите модели прво им се нудат на лојалните клиенти, додека оние кои на некој начин го валкаат името на Ферари се на црната листа.

Така е, Ферари има црна листа на клиенти, поточно сите оние добростоечки поранешни или потенцијални клиенти кои повеќе не можат да купат Ферари. И семејството Кардашијан неодамна се најде на таа листа.

Според Marca, на списокот неодамна се појавиле и Кардашијан, а штом нивното име ќе се појави на списокот, нема враќање назад – ќе мора да купат друг автомобил.

Ферари излезе во јавноста коментирајќи ја одлуката. Тие изјавија дека никому ништо не бранат, но го задржуваат правото кому ќе ги понудат своите најексклузивни примероци.

Во превод, Ферари е многу внимателен кој и како ги вози неговите „болиди“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e