Спасовски: Реално остваривме 660 милиони странски инвестиции досега

„Реално остваривме 660 милиони евра странски инвестиции. Нашата држава е најповолна за инвестирање во регионот поради сигурноста што ја обезбедивме и ако на стартот на интеграциите имаме 660 милиони евра странски директни инвестиции можеме и повеќе. Најавуваме на реална основа една милијара евра странски инвестиции до крајот на мандатот“, рече носителот на листа во ИЕ 2, Оливер Спасовски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e