СДСМ: Исплашеното ВМРО-ДПМНЕ преку нарачани текстови фабрикува случај против носителот Стојановски

„Очигледно дека ВМРО-ДПМНЕ е исплашена од се поголемата поддршка што советничката листа на СДСМ и коалицијата секојдневно ја добива.

Затоа, денеска, на еден ден пред изборниот молк, преку нарачани текстови во медиуми под партиска контрола, прави конструкции против носителот на листата на СДСМ и коалицијата, Глигорије Стојановски.

Вистината е дека пресудата на Апелациониот суд во Гостивар под број РОЖ 106/21 која ја објавија дел од медиуми, како дел од конструкцијата, од страна на Врховниот суд се ПРЕИНАЧУВА а жалбата на тужителката се ОДБИВА и истата се задолжува да плати и судски трошоци.

Документот во прилог ги демантира наводите на медиумите кои имаат за цел единствено да го оцрнат носителот на советничката листа на СДСМ и коалицијата Стојановски.

Ваквите ниски обиди само го потврдуваат стравот на ВМРО-ДПМНЕ од извесниот изборен дебакл што ќе им се случи на изборите во сабота“, стои во соопштението на СДСМ.
sdsm

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e