Жерновски: Друго е од промосковскиот дел на Будимпешта да организираш и подржуваш државни удари

Едно е да протестираш мирно и достоинствено, друго е да провоцираш и да напаѓаш полицајци.
Едно е да го изразиш својот став за одредена тема пред државна институција, друго е да сакаш насилно да влезеш во неа.
Едно е вистински да си ја сакаш земјата и државата, друго е да си дежурен фолклорен патриот кој го интересира само власт и пари.
Едно е битките за својот народ да ги водиш дома, друго е од промосковскиот дел на Будимпешта да организираш и подржуваш државни удари.
ФБ статус на Андреј Жерновски 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e