Жерновски: Македонските граѓани имаат насушна потреба од фунционирање на правниот систем!

Денешната одлука на Врховниот суд, со кои се одбиени барањата на Гордана Јанкулоска, Ѓоко Поповски и Никола Груевски да не одат в затвор за случајот „Тенк“ е само почеток на најавениот и долго очекуван мандат на судската и извршна власт во кој решително ќе се спроведува правда, ред и дисциплина.
Македонските граѓани имаат насушна потреба од фунционирање на правниот систем, а неселективна одговорност и санционирање на сторениот криминал мора да има!
Токму со вакви чекори ќе дојдеме до главната цел, а тоа е враќање на довербата кај граѓаните во правната држава.
Никој не е, не смее и нема да биде над законот!

ФБ статус на Андреј Жерновски 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e