Стево и Талат со боринче ќе ги бараме!

При полагањето заклетва како нов претседател на Нашата Земја, Гордана Силјановска-Давкова го прекрши Уставот на Република Северна Македонија. Резилот, пак, кој ни го приреди во Рим и Ватикан и дадената малоумна изјава, значеше потценување на интелигенцијата на граѓаните на државата која таму ја претставуваше.
Претседателот на Собранието на Нашата Земја, Африм Гаши, заклетвата прво ја кажа на албански јазик и уште најави дека правото на употреба на албанскиот јазик ќе го користи во текот на целиот мандат.
Стево и Талат со боринче ќе ги бараме!
ФБ став на Зоран Милошески

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e