Спаасов: ДПМНЕ исплашени од пораз на избори до побудалување

ДПМНЕ исплашени од пораз на избори до побудалување

По објавата дека избори треба конечно да се одржат на 5ти јули, портпаролот на ДПМНЕ Арсовски го демонстрираше стравот од губење на тие избори со морбиден речник полн со омраза и клевети. Според него:

1.Спасовски и Заев се директно одговорни за секој еден заразен и починат од Ковид!!! ( А ДПМНЕ веројатно е заслужно за сите спасени и излегувани од вирусот).
2.Паметта (на Заев и на Спасовски) им е во тоа само како да седнат во фотељите!!! (Како да се сега Заев и Спасовски во опозиција).

3.Поопасно од заразата од Ковид е заразата од лудилото наречено Заев- Спасовски.
(Сталин имал обичај да ги смета за непријатели оние што се бореле против тоталитаризмот и ги праќал на робија. А оние што не верувале дека живеат во најдобриот можен општествен поредок ги прогласувал за луди и го праќал во “психушки”) ДПМНЕ веќе дели дијагнози.

4. Со одредување датум за избори ја втурнуваат државата во изборна кланица за време на која ќе бројат мртви а не гласови. (Грозен речник, морбиден)

5.Заев и Спасовски се џелати на својот народ. (Клевета грозна. Сега освен предавници се почестени со џелати, убијци.)

6.Одлуката за избори на 5ти јулу не само што е несериозна туку е морбидна, бездушна и нечовечна.
(Што е толку морбидно, бездушно и нечовечно ако ДПМНЕ ги изгуби изборите. Нема да му биде ниту прв ниту последен пат.) Или секоја одлука што не е по волја на уплашениот Мицковски е “морбидна, бездушна, нечовечна).
Со ваков речник ДПМНЕ како во најдобрите времиња од режимот на Груевски само ќе ја зголемува конфликтноста, омразата и поделбите кои секогаш водат кон пониска излезност на изборите. А потоа и за ниската излезност ќе ги обвинуваат оние што не ги прифаќале “генијалните” идеи што тие ги имале и давале.
Ако вистина веруваат дека ќе победат кога и да бидат изборите, прашањето е зошто не брзаат да се смени власта туку сакаат оваа власт, во која имаат министри и заменици без заслуга, да остане што подолго и таа да ја менаџира кризата.

ФБ статус на Ѓорѓи Спасов

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e