Скопје тоне секојдневно и, ако не му се даде итен лек, градот ќе колабира без јавен превоз!

Проблемот со јавниот превоз не само што не престанува, туку и се продлабочува! Скопје тоне секојдневно и, ако не му се даде итен лек, градот ќе колабира без јавен превоз!
Највеќе ме зачудува како нема ТВ дебати за прашањево, како цела плејада зелени и леви активисти не гледаат проблем што загадувањето се зголемува без јавен превоз, или дека посиромашните Скопјани патат што претседателката на стопанската комора си го мери инаетот со сопственикот на неколку хидро централи, додека тие немаат како да стигнат на работа/школо/доктор. Левица, ЗХГ, ШЗЦ, Независни за Карпош, НаТочак, Институт за Комуникациски Студии, СпасЗаОваМаало, СпасЗаОнаМаало… никој нема зуцнато за јавниот превоз! Леви ли се? Зелени ли се? За лажните вести со бугарите летоска организираа протести со вергини, а за прашањата за кои што се формирани нивните организации нигде ги нема!
ФБ статус на Никола Наумоски

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e