Шилегов за новата “градежна офанзива” на Арсовска: Денес дојдоа “новите ветришта” …

Во Градскиот парк во Скопје, во таканаречениот турски дел (паркот е подигнат на почетокот на 20-ти век), постојат (постоеа, сега веќе) земјени пешачки патеки, останати таму како традиција. Стојат така повеќе од сто години.

До денес. Денес дојдоа “новите ветришта” …

П.С. Изборот на асфалт како подлога за стази во парк, во денешно време, е ствар на тотално незнаење и дефинитивно на лош, ама многу лош вкус !!!

ФБ статус на Петре Шилегов 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e