“Сексот е многу интелектуална работа”, вели Силјановска

“Сексот е многу интелектуална работа”, вели Силјановска. На што точно мисли, жив не сум да разберам. На моќта ли? Некои мистици велат дека “моќта е поголем афродизијак од сексот”; љубителите на добрата голтка велат, пак, дека, “нема ништо подобро од пијаноста на духот кој е подобар од сексот и трез(ве)носта” (Т. Ујевиќ). А Вуди Ален, пак, вака вели: “сексот измеѓу двајца луѓе е прекрасна работа. Ама помеѓу пет е фантастичен” (цитат од последната негова книга “Апропо ништо”).
Од срце и’ посакувам на госпоѓата Силјановска, можеби како претседателка (?), да се оствари и на тоа поле, очигледно матурската вечер била премногу одамна. Башка, некои антрополози не’ учат дека на Балканот само секс може да не’ спаси од апсолутна диктатура.
ФБ став на Ненад Јовановиќ

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e