И по правило вмровците мислат на следните избори, сдсмовците на иднината – Aма историјата ќе суди

Дали ќе бидат заедно или одделно изборите е битно, но многу побитно е тоа што ние и тие сме два различни светови, така е од 91-ва до денес!
Реториката на гол популизам е интересна и примамлива некои 15 минути дневно, кога под емотивен набој пукаме од национален занес, но следниот ден, следната година ни треба предвидливост, сигурност и мирни води на живот, сега и утре, дома во Македонија.

Животот е еден и тој треба да биде достоинствен, да биде жаргонски кажано “европски и светски” и тука нема компромис.
И по правило вмровците мислат на следните избори, сдсмовците на иднината, но така било, така и ќе биде, ама историјата ќе суди, кој на која страна бил и кој што искрено направил за Македонија.

Став на пратеникот Мартин Костовски

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e