Патриотизмот на ДПМНЕ пука по шавови….

Од ДПМНЕ-овското “Никогаш Северна, само Македонија”, Мицковски го избриша името Македонија во статутот на партијата чиј претседател е.
Дафина Стојановска и пратеничката група на ДПМНЕ поддржаа и гласаа ЗА користење на името Северна Македонија во Армијата. Александар Николовски изјави дека не биле Талибанци па да прават проблеми околу името, а нивната кандидатка за Претседател, која патем ги изгуби потписите од граѓаните некаде по пат, изјави дека нема да се противат ако други не нарекуваат Северна, они ќе ќутат и ќе слушаат. Патриотизмот на ДПМНЕ пука по шавови….
Па нели ќе го сменевте името?
ТИК-ТАК, ТИК-ТАК…кој ли ќе биде прв што ќе го употреби името Северна? И колку брзо?
Дали ќе правите нешто “округло, па на ќоше” како за амнестијата на Хашките случаи?
Славјанка Петровска

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e