Николовска: Ни се смачи на сите да слушаме и гледаме критики од незадоволни земјоделци на толку пари што се даваат во аграрот

50 милиони евра годишно за земјоделски субвенции, а сите земјоделци незадоволни и критикуваат?!
ИПАРД, мерки, Млад земјоделец, Рурална жена, ФИТР, Економија…европски пари, субвенции од сите министерства и пак незадоволство кај земјоделците?!
Проблем имаме очигледно. Затоа Договорно производство и субвенции насочени кон профитабилни агробизниси.
Албанија така направи – виде што увезува и стимулираше домашно производство. Виде што извезува и пак го стимулираше тоа производство и зголеми девизен прилив. Со 20 милиони евра годишно субвенции направија бум за 5 години.
Некако ни се смачи на сите да слушаме и гледаме критики од незадоволни земјоделци на толку пари што се даваат во аграрот.
ФБ статус на Ленче Николовска

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e