Мрѓа: Уставот е највисок правен акт на Државата. Толку.

Устав-највисок правен акт на Државата.
Со оваа реченица завршуваат сите т.н толкувања дека закон може да биде над Устав . Ниеден.
Толку.
Дали му се допаѓа на некого или не, тоа е друга работа. Додека е на сила мора да се почитува. Толку.
И драми за беспотреба и “квази” толкувања, само покажуваат несериозност и ако сакате, и незрелост за водење на #Државата со најдобри намери за Државата , во околностите во кои е.
П.с. Изборите завршија, реалноста е таа.
П.п.с. Политиката на отворање “војни” непотребно е исто толку лоша колку и беспоговорното прифаќање на се што ти стават на маса.

ФБ став на новинарката Душица Мрѓа 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e