Милошески: Кензо Танге се превртува во гробот!

ВМРО-ДПМНЕ е партијата која со небулозниот и арамиски проект „Скопје 2014“, го обезличи градот на солидарноста и целосно го деградираше концептот на Кензо Танге.
Врв на лицемерието и хипокризијата е кога истата таа партија во Град Скопје ќе иницира формирање јавна установа за урбанизам, со името на архитектот на постземјотресно Скопје.
Кензо Танге се превртува во гробот!
ФБ статус на Зоран Милошески

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e