Милошески: Груевизмот не е состојба, туку дијагноза!

СОНК и МОН се договорија да го стават штрајкот во 20-дневно мирување, период во кој ќе има интензивни преговори помеѓу двете страни. Доколку не се изнајде решение во договорениот период, штрајкот ќе биде повторно активиран.
Арно ама, ваквото решение не се совпаѓа со сценариото на ДПМНЕ, што беше причина за возбудување на духовите кај мицковци.
После испратените СМС пораки од „белата палата“ до нивните членови вработени во образованието, одеднаш во повеќе градови ширум државата почнаа „спонтани“ собири за изразување незадоволство против одлуката на СОНК.
Бидете така…циркусот овде не завршува. И не заборавајте: груевизмот не е состојба, ами дијагноза!

ФБ статус на Зоран Милошески

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e