Македонија е неуништлива

Човекот што го купи Њукасл сака да го купи Масното ткиво на Христијан.

Преговорите се во тек.

Мино Рајола е на пат за Ријад.

Ткивото оди на лекарски преглед.

Но, не е се во техничките детали.

Или во медицинските и финансиските протоколи.

Њукасл за Англија не е тоа што е Масното ткиво на Мицко за Македонија.

За Северна Македонија.

Не е сѐ до парите.

Салман ми рече дека Македонците не можат да побараат толку колку што Саудијците можат да платат.

Прашањето е: кој кур ќе ѝ остане на Македонија ако Масното ткиво на Најголемата будала во историјата на нацијата им го продадеме на Саудијците.

Ткивото на Мицко е артефакт кој е за е нас поважен од Света Софија и Софија Куновска заедно.

Како нација.

Ништо.

Емисарите на престолонаследникот ми рекоа дека можеби можеме да дојдеме до договор ако во пакет со Масното ткиво на Мицко, тие го купат и Посното ткиво на Апасиев.

Или го добијат на позајмица.

Им бил ко Кашоги.

Глупости, им реков, но тие му го беа удриле меракот и го сакаат речиси повеќе отколку Лојот на Мицко.

Многу ме заинтригира овој предлог.

Побарав макар едно парче, некој прст, или уво, влакно од брадата или од курот да ни го дадат.

Да направиме свети мошти од кретенот.

Како што толку пати сме правеле низ историјата.

Да имаат Софија и Ана курово влакно на кое ќе се молат.

Заев да падне.

Хахаха!

Целата колумна на Бранко Тричковски за Фронтлајн на следниот ЛИНК.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e