Костовски: Фон Дер Лајен ги закопа, ги здроби и ги разби небулозите на Мицкоски и Апашиев

Урсула Фон Дер Лајен ги закопа, ги здроби и ги разби небулозите на Мицкоски и Апашиев🇲🇰🇪🇺
“Почитувани МАКЕДОНЦИ,
Нема сомнеж дека МАКЕДОНСКИОТ јазик е ВАШИОТ јазик. Затоа во ревидираниот предлог на ЕУ стои МАКЕДОНСКИ јазик без никакви додавки.
Исто така ревидираниот предлог го потврдува МАКЕДОНСКИОТ национален идентитет
Билатералните прашања, како што се историските прашања НЕ СЕ ДЕЛ ОД ПРЕГОВОРИТЕ…
ВЕ САКАМЕ, БЛАГОДАРАМ”
ФБ статус на Мартин Костовски

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e