Колозова до Апасиев: Ти си лажна трета ем социјалистичка опција

За што да се радикализираме, Апасиев? За името, договорот? Една социјална тема не отвори ко ургентна. Еве, мене ми се проблем бланкет рестрикции – ко што беше железен бланкет локдаун лани- кај што луѓето ќе испомрзнат или нема да можат да работат од дома, ако товарот на рестрикции не се распредели паметно меѓу компании, особено оние кои можат да работат од дома, и домаќинствата, големите и малите, или домаќинствата сосема да бидат поштедени (преку субвенции на државата, ко Бектеши што најави) ако дел од работата се префрли дома. Еве идеја за социјални а не социјалистички политики, а не само “режим” (вејг… дури ни Грујо не беше точно режим), мнозинство, ВЛАСТ и патриотизам. Ало, ова ти се приоритетите- ти си лажна трета ем социјалистичка опција.

ФБ статус на Катерина Колозова

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e