Кој на овие избори има визија за иднината, а кој продава магла, крева раменици, нема став и лови гласови во матно

Императивот во работата на секој политичар е да работи за народот и да го сплотува, а не да го дели.
Стево Пендаровски е граѓански кандидат, поддржан од граѓани, партии,здруженија. Стево Пендаровски не е претседател под контрола и во сенка на една партија, или уште помалку продолжена рака на партиска доктрина. Стево Пендаровски е кандидат на сите граѓани !
Главно прашање на овие избори е кој има визија за иднината, а кој продава магла, крева раменици, нема став и лови гласови во матно
Денеска во Куманово коалициониот партнер на градоначалникот со својот кандидат за претседател ќе има митинг
Должни се да одговорат на неколку прашања пред кумановци:
-дали со лажни анкети ќе биде Македонија горда?
-дали притворот на новинарот Салиу е добра
“опомена” каков терор ќе се случува доколку повторно дпмне дојде на власт?
-повторно ли се испружи долгата рака на Дпмне која не враќа во ерата на “груевизмот”, да потврди дека е многу опасно да се чепка во конспиративноста на вмровската организација?
-дали на вратата на кумановци повторно “чука” не дај Боже некој нов 9-ти мај и Диво насеље, некоја нова блокада, ново игнорирање и маргинализирање на кумановци и Куманово?
Скоро 3 години на власт во Куманово е коалицијата на Максим и Дпмне, прашуваме јавно дали кумановци живеат подобро, одговорот е НЕ !
-потенцијалот на Куманово го претворивте во очај и апатичност
-ветувањата во лаги
-градот во касаба
Раскопани улици,сообраќаен хаос, урбано насилие и брутална партизација ….
СО ГРДА КАМПАЊА, НЕ БИВА ГОРДА МАКЕДОНИЈА
Во Куманово ВМРО едноставно нема што да бара!!!
Со СДСМ кумановци и Куманово се свои на своето, со СТЕВО Пендаровски Македонија влезе во Нато,со Стево Пендаровски Македонија ќе влезе во Еу, нудиме иднина наспроти изолација
Видео изјава на Мартин Костовски

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e