Кардула: Полицискиот час не се почитуваше затоа што никој не се потруди да ги казни несовесните

Се враќаме на самиот почеток. Не треба да се укине полициски само затоа што не го почитувале, проблемот е што не се почитува затоа што никој не се потруди да да ги казни сите оние несовесни, за кои ние ‘будалите’ што седевме дома ги плаќаме нивните грешки.

Живеам пред полициска станица, пред мене секојдневно гледам безброј луѓе што ништо не почитуваат и никој не се ни труди да ги опомени/едуцира, па и казни ако треба.

Сите преседани се направија и веќе нема ништо друго освен себично да се грижиме сами за себе и нашите најблиски. Поминувајте го времето претежно дома/двор, ограничете го кругот на луѓе и внимателно бирајте со кој ќе комуницирате и придржувајте се до основните препораки за хигиена.

Колективно потфрливме, срамота.
ФБ статус на Теано Кардула

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e