Јовановиќ за Николовски: Кај Љупчо нема глума и фолирање, туку има искрен поглед и коректен збор

Љупчо Николовски на интервјуто вели дека припаѓал на работничко семејство, што во превод значи дека многу добро знае што е тоа да си социјално декласиран, а со тоа уште и ни докажува на сите дека не бил, ниту денес е “татино синче”; има искрен поглед и коректен збор. Сигурен сум дека многу добро знае што е вистинска мака и страдање, за, пак, денес, упорно да ни докажува дека знае да се бори за себе и за вредностите во кои верува.
Знаете што. Сакам луѓе кај кои тоа што го гледаш, тоа и го добиваш. Нема тука фолирање. Нема кај Љупчо глума. Има некоја исконска автентичност која вечерва многу ми се допадна. Браво Љупчо!

ФБ статус на Ненад Јовановиќ

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e