Јовановиќ: Многу неранимајковци вложија огромни пари, гнасни лаги и дијаболични ресурси за да не не’ биде

Овој симбол ќе чекори заедно рамо-до-рамо и понатаму, без разлика што многу душмани блокираа, кочеа и предизвикуваа немири. Многу неранимајковци вложија огромни пари, гнасни лаги и дијаболични ресурси за да не не’ биде.
Македонскиот јазик ќе биде европски јазик; Македонците ќе бидат Македонци заедно со Европските народи во Европа.
На крајот, ќе не’ биде затоа што тоа им го должиме на нашите деца. И на оние деца кои се’ уште не се родени.
Тоа е нашиот заеднички сон последниве 30 години. Барем тоа е мојот сон, а верувам дека тоа е сонот на сите наши граѓани и граѓанки.
ФБ статус на Ненад Јовановиќ

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e