Груевски е опасно осуетен, како некој полуден генерал во пензија, а Мицкоски нека си бара нова професија

Аналитичарот и колумнист Ненад Јовановиќ, во објава на Фејсбук, коментираќи го вчерашното интервју на Груевски, вели „Груевски сè уште е неприкосновен авторитет во десниот политички спектар“.

Тој додава дека Груевски „ги расцепи Мицкоски и Николоски како детелинка.

На интервјуто на Инфомакс имаше 11 илјади во живо. Мислам дека овој раскол само ќе се продлабочува, истакнува Јовановиќ.

„Груевски е опасно осуетен, како некој полуден генерал во пензија, а Мицкоски нека си бара нова професија. Премиерските надежи за него завршија вечерва“, вели Јовановиќ.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e