Богоевски: Мицкоски сега треба да се објаснува како успеа изборната победа за една недела да ја претвори во политички пораз

Заев, во услови на изборен пораз и најавена оставка, пречекан со громогласен аплауз од страна на ЦО на СДСМ.
Мицкоски сега треба да се објаснува како успеа изборната победа за една недела да ја претвори во политички пораз.
Тоа е разликата помеѓу политика и политиканство. Помеѓу одговорност и опортунизам.
п.с. Се разбира дека не треба да поднесе оставка пред да му го пукне (не)мнозинскиот балон на Мицкоски на гласањето во Сабота и пред да се осигура дека мнозинството би било стабилно и по него.
Потоа, одлуката (и одговорноста) си е негова и само негова.

ФБ статус на Павле Богоевски

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

e